19 AUGUSTUS 2014 | TEKST: GOOITSKE ZIJLSTRA | FOTOGRAFIE: JARNO KRAAYVANGER

Gaan ze door?

Het Hardkoor Mannenkoor! 

Zwolse Peperz spot Joost Vogelaar (38) uit Assendorp  omdat hij met een hele grote doos loopt en een T-shirt draagt met de tekst: Hardkoor Mannenkoor. Daar willen we meer van weten.

“Hardkoor Mannenkoor is opgericht ter gelegenheid van 160 jaar mannenkoren. Veel koren vrezen de 175 jaar niet vol te maken omdat jonge aanwas achterblijft. Met Hardkoor Mannenkoor laten we zien hoe leuk het is om in een groep te zingen. Wij zijn 40 enthousiaste jongens die onder leiding van dirigent Paul van Maaswijk, Tim van Esch en Typhoon 10 weken hebben geoefend om een optreden in Odeon de Spiegel te geven. Ons optreden op het Nationaal Concours Mannenkoren was een succes. Op het Bevrijdingsfestival hebben we ook opgetreden. Voor zo’n groot publiek....dat was te gek!” Of we nog doorgaan, weet ik niet. We hebben heel veel lol gehad en zo’n project samen doen, schept een band...dus wie weet!

Ik was zelf helemaal niet met zingen bezig. In het dagelijks leven geef ik les aan groep 8. Mijn passie is eigenlijk koken. Dat doe ik dan ook voor theatergroep The Young Ones. Dit jongerentheater vind ik uniek in Zwolle en ik raad mijn stadsgenoten aan een keer te komen kijken.

Ik woon graag in Zwolle. Het is een stad met dorpse trekken en op straat kom je altijd wel bekenden tegen.  joost Zwolle  joost Zwolle
DEEL:

1 Reacties